Schrijfretraite 3 mei: Op naar de zomer

Op 3 mei is de lente al vol aanwezig. We maken langzaam plaats voor de zomer. In aanloop naar midzomer worden de dagen langer en worden er mooie plannen gemaakt voor als het straks écht lekker weer wordt.

Denk aan festivals, vakanties, grote en kleine avonturen. Doordat het langer licht is, hebben we weer meer energie. We staan weer aan.

Wat ga jij met die energie doen? Ben jij, net als de lente op dit moment, bezig met bloeien? En waar groei je nu naar toe? Voel je de verandering al door je lijf stromen en wil jij, samen met mij en anderen, uitvogelen door te schrijven wat je daarmee gaat doen?

Op 3 mei houd ik een schrijfretraite bij Kiemkracht 64 in Malden. Op deze mooie plek, midden in de natuur en mét eten uit eigen moestuin, hebben we alle ruimte en tijd om al schrijvend op onderzoek uit te gaan.

Tijdens de retraite krijg je van mij verschillende schrijfopdrachten. Daar gaan we creatief en intuïtief mee aan de slag. We gaan schrijven vanuit het hart én naar het hart toe. Door te schrijven wat je denkt, kom je een stukje dichter bij hetgeen je écht graag wilt. En kom je erachter dat veel van de dingen die je graag wilt, allang in je hoofd zitten. Met het opschrijven van je plannen en dromen, heb je ze straks op papier. Ze zijn tastbaar en daardoor dichterbij dan ooit.

Wil jij dit mee komen ontdekken? Leuk!

De dag duurt van 10.00 uur tot en met 15.00 uur

Je krijgt een twee gangen-lunch, onbeperkt koffie en thee en lekkers

Ook mag je een notitieboekje uitzoeken

En heb je een hele dag voor jezelf, waarin je volledig wordt ontzorgd en écht even in jouw bloei-moment kunt stappen.

Kosten: 120 euro.

Ben je geïnteresseerd? Leuk! Stuur me een bericht of mail naar rothoffproducties@gmail.com

Writing in the chapel 10 maart: BLOEI

Maart! De maand dat de lente officieel begint. Ook de maand waarin sneeuwklokjes en krokussen zichzelf weer langzaam laten zien, je weer iets meer vogels hoort en de zonnestralen weer een beetje warmer worden.

De maand waarin alles weer begint te kriebelen en te stromen. De maand waarin de winter langzaam ontdooit en alles begint te bloeien.

Dit gebeurt niet alleen in de natuur. Ook de mens ontwaakt uit zijn winterslaap. Ook jij mag gaan bloeien.

Met deze schrijfochtend op zondag 10 maart, geef jij jezelf even wat extra zonlicht om de lente meteen goed te beginnen.

Kom je meebloeien? Writing in the chapel zorgt er binnen een uur voor dat jij op een creatieve manier op papier zet op welke manieren jij van jezelf mag bloeien en groeien deze lente.

Waar je vroeger naar de kerk ging op zondag om naar de preek van een pastoor of dominee te luisteren, voer jij nu het hoogste woord. Alleen dan op papier. Aan de hand van verschillende schrijfopdrachten, rollen de woorden en gedachten vanzelf uit je pen.

Nieuwsgierig? Kom het beleven!

Wanneer: zondag 10 maart

Hoe laat: Van 10.00 uur tot en met 11.00 uur

Waar: Huis van de Nijmeegse geschiedenis

Kosten: 15 euro

Wat krijg je daarvoor: een notitieboekje, koffie/thee/lekkers en een magisch begin van je ochtend.

Wil je meedoen? Stuur me een persoonlijk berichtje of mail naar rothoffproducties@gmail.com

Writing in the chapel 18 februari: Maskers

Het is weer tijd voor een nieuwe Writing in the chapel! Op 18 februari ben je weer van harte welkom in het Huis van de Nijmeegse geschiedenis. Een ochtend waar je op zondag weer even naar de kerk gaat. Waar je echter vroeger luisterde naar een dominee of pastoor, mag je nu met je eigen verhaal aan de slag.

Omdat we zondag 18 februari in de uitloop van de voorjaarsvakantie zitten en carnaval dan nét achter de rug is, is het thema: maskers.

Carnaval is voor velen hét verkleedfeest van het jaar. Een feest waar je even helemaal los mag. Met andere kleren aan en een masker op, kun je even iemand anders zijn. Even gek doen.

Een van de vragen die we gaan beantwoorden deze ochtend: Is het wel een masker dat je opzet? Of mag je met een masker op juist een beetje meer jezelf zijn? Zet jij een rem op jezelf? En zou dat misschien wat minder mogen op sommige momenten? Kom dan vooral langs.

We gaan op een creatieve manier aan de slag deze ochtend. Aan de hand van opdrachten die je van mij krijgt, stromen de woorden op papier in verschillende vormen. Gedichten, lijstjes, tekeningen of een brainstorm op papier.

Ben je benieuwd? En wil jij op een laagdrempelige, creatieve manier aan de slag op zondag 18 februari? Wil je inspiratie halen uit wat anderen hebben geschreven en vol nieuwe ideeën weer naar huis?

Leuk! Stuur me een berichtje of mail naar rothoffproducties@gmail.com

Waar: Huis van de Nijmeegse geschiedenis

Wanneer: 18 februari

Hoe laat: Van 10.00 uur tot 11.00 uur

Kosten: 15 euro

Wat krijg je daarvoor?: Koffie/thee/ warme chocolademelk, lekkers, een notitieboekje en een inspirerend begin van de zondagochtend

Kun je 18 februari nou niet? Op 10 maart is er ook een Writing in the chapel!

Writing in the chapel 21 januari: Van oud naar nieuw

In Ierland hebben ze een gewoonte dat ze het oude jaar door de achterdeur naar buiten laten en het nieuwe jaar bij de voordeur verwelkomen. Als er ergens een deur sluit, gaat er dus altijd ergens eentje open.

Wat laat jij door de achterdeur naar buiten gaan? En voor welke plannen staat jouw voordeur wagenwijd open in 2024?

Kom het zondag 21 januari al schrijvend met mij en anderen ontdekken tijdens Writing in the Chapel.

Writing in the chapel
In plaats van naar een dominee te luisteren, schrijf je op deze zondagochtend je eigen verhaal. Om even een moment van rust voor jezelf te pakken en niet meteen weer in de automatische piloot te schieten in deze eerste maand van het jaar.

Op een creatieve manier gaan we aan de slag met plannen, dromen, doelen en goede voornemens in 2024. Hoe we dat doen?

Aan de hand van creatieve schrijfopdrachten die ik geef, laat ik je op verschillende manieren verwoorden wat er in je op komt. Dit heet ook wel intuïtief schrijven: alles opschrijven waar je aan denkt of wat je opvalt.

Vanuit deze vormen, verbaas je jezelf al snel. Niet alleen omdat je nooit had gedacht dat je zo snel een gedichtje kon verzinnen, maar ook omdat je vaak al heel veel oplossingen in je hoofd hebt, voor vragen die je jezelf stelt. Of beren die je op de weg ziet.

De 21e gaan we op een creatieve manier binnen één uur plannen maken voor de rest van het jaar. Je mag je eigen voordeur openzetten voor goede voornemens, nieuwe doelstellingen of mooie dromen waar je dit jaar aan wilt beginnen. Je zult je verbazen wat er binnen één uur allemaal op papier komt.

Ben je benieuwd? Kom gezellig langs!

Waar: Huis van de Nijmeegse geschiedenis (de Marienburgkapel)

Wanneer: zondag 21 januari

Hoe laat: van 10.00 uur tot 11.00 uur

Kosten: 15 euro

Daarvoor krijg je: een notitieboekje, koffie/thee/chocolademelk/ ander lekkers en natuurlijk een magisch begin van de zondagochtend.

Laat je voor vrijdag weten of je erbij bent? Dat kan via een persoonlijk berichtje of via een mailtje naar rothoffproducties@gmail.com

Writing in the chapel 10 december: Magie

Soms heb je de tijd nodig. Om even stil te staan. Om even leeg te lopen. Om even alles te laten voor wat het is en je hoofd en hart eens wat rust te geven.

Vroeger was zondag een rustdag. Je ging op zondag naar de kerk en luisterde dan een uur of langer naar de pastoor of dominee. Je kon je gedachten laten zweven op de woorden die langzaam de kerk in stroomden. Een ritueel van stil zijn, luisteren en soms op andere gedachten worden gebracht.

Tegenwoordig gaan niet meer zo veel mensen naar de kerk. En blijft een gros van de samenleving constant doorgaan en aanstaan. Sociale media, nieuwssites, informatie, alles blijft 24/7 doorratelen.

Echt tijd voor jezelf heb je eigenlijk amper. Want hoewel het rustgevend voelt als je de hele avond over je socials scrollt, echt tot rust komen doet je hoofd niet.

Daarom nodig ik jullie weer uit om op zondagochtend naar de kerk te komen. Eén keer in de maand. Nee, niet om naar een preek te luisteren. Maar om je eigen woorden te laten vloeien. Op papier.

Eén keer in de maand kun je met mij een uurtje komen schrijven in een bepaald thema. We gaan niet zomaar schrijven. Dat doen we creatief en intuïtief. Ik geef een aantal opdrachten die jou op een creatieve manier aan het denken zetten. Waardoor je de dingen net iets anders ziet en schrijft dan je normaal zou doen.

Daarbij vraag ik je om je pen gewoon op het papier te zetten en hem gewoon te laten gaan. Zodat je gedachten uiteindelijk letterlijk op papier komen te staan. Daarbij maakt het niet uit of het er kunstig staat, of je fouten maakt, punten of komma’s vergeet. Kortom: Je hoeft niet al te kunnen schrijven om mee te doen. Het is een manier om je hoofd even leeg te schrijven of juist even een aantal punten aan te stippen waar je juist mee aan de slag zou willen.

Magie

Het eerste thema is magie. Want hoewel december donker is en veel mensen daar somber van worden, hangt de lucht ook vol met magie deze maand. De lichtjes die we ophangen in de stad, de kaarsjes die je thuis aansteekt.

“Happiness can be found, even in the darkest of times, if one only remembers to turn on the light”

Een quote uit mijn favoriete tovenaarsreeks. Wat ons brengt op dat tweede beetje magie in december: de magische verhalen die naar boven komen rond Sinterklaas, Kerst en Oud en Nieuw. Verhalen waarbij je je fantasie de vrije loop mag laten gaan over elfjes op de Noordpool, pieten die over daken lopen. Het maakt niet uit hoe onmogelijk de dingen lijken, met een snufje magie lijkt het allemaal te kunnen.

En juist in december kunnen we een snufje magie goed gebruiken, bijvoorbeeld voor wat geluk in het nieuwe jaar.

Met dit thema gaan we aan de slag:

Op zondag 10 december

Van 10.00 uur tot 11.00 uur

In het Huis van de Nijmeegse geschiedenis

Kosten: 15 euro

Wat krijg je daarvoor?: koffie, thee, lekkers en een notitieboekje. En uiteraard een magisch begin van de ochtend.

Kom je ook? Leuk! Meld je aan via een mailtje naar rothoffproducties@gmail.com of stuur me een persoonlijk berichtje.

Schrijfretraite Herfst: 27 oktober

Of je nou weleens schrijft, of nog nooit een letter op papier hebt gezet op een creatieve manier. Tijdens deze schrijfretraite maakt het niet uit wat je ervaring is. We gaan gewoon schrijven. Voor ieder individu is het anders wat er op papier komt.

Het schrijven gebeurt intuïtief, de woorden rollen vanzelf uit je pen en geven je  vaak antwoorden, waarvan je niet wist dat je ze in je had.

We schrijven aan de hand van het thema herfst en maken verschillende kleine opdrachtjes, die je dieper doen graven dan normaal en creatief laten denken.

Aan het eind van de dag ben je een aantal gedichtjes en inzichten rijker en kun je met een leeggeschreven hoofd, weer vol rust naar huis.

Herfst

De schrijfretraite op 27 oktober heeft het thema ‘herfst’. Er wordt weleens gezegd van de herfst dat er schoonheid zit in het loslaten. De gekleurde bladeren luiden op een kleurrijke manier het einde van een cyclus in.

Voor de winter begint en iedereen weer meer binnen zit, worden we nog even uitgenodigd om te genieten van de natuur. Ook in onszelf sluiten we een proces af. Het proces tussen zomer en winter. De overgang naar kou en warme truien. Wat neem jij mee van de zomer? Wat mag je loslaten? En waar wil je op broeden deze winter?

Met deze thema’s gaan we die dag aan de slag.

Wat moet je nog meer weten?

De retraite vindt plaats bij het prachtige Kiemkracht 64 in Malden.

Adres: Hatertseweg 7a, 6581KD Malden

Tijd: Van 10.00 uur t/m 15.00 uur.

Kosten: 95,36 euro

Wat krijg je daarvoor?

Bij Kiemkracht 64 heb je het gevoel midden in de natuur te zitten schrijven. In de ruimte ‘Karibu’, waar wij zitten, heb je hoge ramen die uitkijken op de moestuin. De ruimte zelf is rond, heeft mooie houten details en is van alle gemakken voorzien.

Verder wordt je deze dag voorzien van:

  • Onbeperkt koffie/thee
  • Gezonde snacks
  • Een tweegangen-lunch uit eigen moestuin
  • Een notitieboekje

Ben je enthousiast en wil je meedoen? Leuk! Stuur me een berichtje via rothoffproducties@gmail.com. Dan krijg je een inschrijflijst en verdere betaalinstructies.

Wees er snel bij, want ik heb plek voor 15 personen.

Hopelijk tot dan!

Liefs, Marlies

Eindelijk online!

Deze website slingerde al ergens op het internet de laatste paar maanden. Wachtend op de laatste paar verbeteringen en toevoegingen van mijn kant. Door een aantal veranderingen in mijn eigen leven, duurde het allemaal net iets langer dan gedacht.

Maar hier is hij dan eindelijk! De website van Rothoff producties.

Met heel veel dank aan Jur Eilers, Wout Visser en Karlijn Wever voor het helpen optuigen.

Dank aan Fleur van den Bosch voor mijn mooie logo. En dank aan heel veel anderen voor alle laatste puntjes op de i.

Vanaf nu kan ik volle bak aan de slag met hetgeen ik het allerliefste doe: verhalen maken. Ik zal proberen af en toe een kijkje in mijn keuken te geven, maar kijk voor nu vooral hier even rond. Heb je vragen? Dat mag altijd.

Wil je alvast wat van mijn verhalen proeven? Dat kan hier.

Hopelijk spreken we elkaar snel.

Liefs,

Marlies